Uitleg app Vertrouwenspunt

Hier kun je op een veilige plek – bij de onafhankelijke organisatie People Intouch met het SpeakUp websysteem - anoniem een bericht plaatsen en hier ook weer een antwoord op krijgen.

Zie hieronder voor de werking van de app. Lees vooraf de veel gestelde vragen, Indien je echt alleen een (anonieme) melding wil doen, en geen (telefonische) steun wenst, dan kun je dit het beste via deze app doen. Op deze manier is het makkelijk om anoniem te blijven, terwijl er wel wederzijdse communicatie mogelijk is. De reactie en het advies krijg je via retourberichten en daarmee is het dus minder direct.

Werking app
Laat een bericht achter
Wanneer je bij het Vertrouwenspunt Sport een bericht achter wil laten, kun je kiezen om dit via het SpeakUp websysteem te doen. De werking van het systeem is erg gebruiksvriendelijk. Het is zeer nuttig om vooraf je bericht uit te schrijven. Op deze manier ben je zeker over de informatie die je wilt geven en zorg je ervoor dat de informatie die je geeft begrijpelijk is en duidelijk overkomt.
• Website: www.speakupfeedback.eu/web/vertrouwenspuntsport  
• Toegangscode: 29113
• Kies de taal waarin je je melding wilt achterlaten.
• Houd pen en papier bij de hand. Er wordt bij afsluiting een willekeurig zescijferig meldingsnummer aan je melding toegekend. Het is erg belangrijk om deze te noteren, zodat je op een later moment kunt inloggen of terugbellen om de antwoordboodschap van het Vertrouwenspunt te lezen.

In de app kan een reeds geschreven bericht simpel gekopieerd/geplakt of getypt worden. Nadat je klaar bent, kies je voor de knop ‘bericht versturen’. Vervolgens zie je een scherm met het meldingsnummer, en de mogelijkheid om je melding uit te printen. Het voordeel van de App is dat je direct bijlagen kunt toevoegen (uploaden) aan je bericht en dat je het overzicht van al jouw berichten kunt zien. 

Hier staat een formulier als hulpmiddel voor een melding, dat je eventueel kunt uploaden.

Wat er in de tussentijd gebeurt…
Nadat je bent uitgelogd, stuurt de app automatisch een bericht aan het Vertrouwenspunt Sport dat een bericht geplaatst is. Het Vertrouwenspunt Sport neemt het bericht in behandeling en zorgt voor een antwoord in het systeem binnen een week.

Keer terug naar de app voor het antwoord
Volg de volgende instructies om toegang te krijgen tot de

• Toegangscode: 29113
• Kies dezelfde taaloptie als de eerste keer dat je inlogde.
• Houd je meldingsnummer bij de hand, voer het in via de knop 'als u reeds een meldingsnummer heeft'.

Nadat je de antwoordboodschap hebt gelezen via de app, kun je onmiddellijk een nieuw bericht achterlaten. Als je extra tijd nodig hebt om na te denken, kun je uitloggen en een andere keer de app bezoeken.

Indien je merkt dat er nog geen antwoordboodschap beschikbaar is, wees er dan van verzekerd dat je bericht in behandeling is. Het is verstandig om regelmatig terug te keren; over het algemeen zal een antwoordboodschap beschikbaar zijn binnen enkele werkdagen.