Vertrouwenspunt Sport

Voor alle sporters en hun omgeving heeft NOC*NSF in samenspraak met de sportbonden het Vertrouwenspunt Sport opgezet. Want naast alle positieve kanten, heeft sport ook een keerzijde. Het gaat dan over afwijkingen van de regels, waarden en normen in de sport. Afwijkingen op het gebied van doping, matchfixing en seksuele intimidatie die de Olympische kernwaarden van respect, vriendschap en fair play aantasten.

Daarom heeft NOC*NSF een Vertrouwenspunt in het leven geroepen. Hier kan je vragen stellen of meldingen doen over zaken die mogelijk in strijd zijn met de regels, waarden en normen in de sport. Dat kunnen persoonlijke dilemma’s of vervelende ervaringen zijn, maar je kunt er ook terecht wanneer je grensoverschrijdend gedrag van anderen wilt melden. In een vertrouwelijk gesprek met een vertrouwenspersoon of adviseur bespreek je wat je dwars zit en welke stappen je zou kunnen zetten om het aan te pakken. Je houdt zelf altijd de regie op wat er met je verhaal gedaan wordt.

Zit je ergens mee? Bel het Vertrouwenspunt Sport, 0900 – 202 55 90 (gebruikelijke belkosten)!

Vertouwenspunt Sport 200x150
0900 - 202 55 90
Vertrouwenspunt 200x150
Help, het is mis! Ik wil contact!
Grensoverschrijdend gedrag 200x150
Grensoverschrijdend gedrag
Doping 200x150
Doping
Matchfixing 200x150
Matchfixing
Leontien 200x150
Eetstoornissen
Deel dit via:

Explanimation

animation280 Deel dit filmpje over met wat voor soort zaken sporters aan kunnen kloppen bij het Vertrouwenspunt Sport via je eigen website, facebook of twitter!

Verklaring Omtrent Gedrag

Folder VOG 280x120 Vrijwilligers in de sport kunnen om een VOG gevraagd worden. Dat is een Verklaring Omtrent Gedrag. Lees er hier alles over.